Tehlikeli Madde Taşımacılığı
Kimyasal, yanıcı ve tehlikeli madde taşımacılığında, insan sağlığı, diğer canlı varlıklar ile çevreye zarar vermeden düzenli ve güvenli bir şekilde kara yolu ile taşımasını gerçekleştiriyoruz.
Tehlikeli madde taşımacılığı için gerekli olan araçlarımız; Avrupa normlarına göre, yanıcılı normlar ile donatılmıştır. ADR ve SCR 5 belgeli, eğitimli personelimiz tarafından operasyonu yapılmaktadır.
Yanıcı Madde Taşımacılığı
Siz değerli müşterilemizin yanıcı patlayıcı kimyasal ürünlerini Yanıcı-Kimyasal sertifikalı depolarımızda korumasını sağlıyor ve isteğiniz doğrultusunda istediğiniz noktaya sevkiyatını gerçekleştiriyoruz.
Gerek Yurtiçi Gerek Yurtdışında hizmetinize sunmuş olduğumuz depolarımız tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak altyapıya sahiptir.
Yanıcı Taşımalarında Dikkat Edilmesi Gereken noktalar
Rentrans taşıması yapılacak ürünün araca yüklenmesinden, taşınmasına, paketleme işlemlerinden ürünlerin teslimine kadar her türlü ihtiyacınıza çok titiz ve dikkatli yaklaşmaktadır. Tüm bu işlemler sırasında gerekli ekip ve donanımların yerinde kullanılmasına önem verir. Söz konusu taşımalarda dikkat edilmediği takdirde yanıcı ya da patlayıcı olabilen bu tehlikeli maddelerin hem insan sağlığını tehdit edebileceği gibi çevreye akma ya da sızma durumlarında kirliliğine neden olabilmektedir. Ekolojik yaşama ve Çevreye karşı duyarlı olan Rentrans uluslararası taşımacılık Yanıcı Madde-Kimyasal Madde taşıma sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Günümüzde çevre ve ekolojik düzene dikkat etmeyen yanıcı madde taşıyan firmalar aksine Rentrans Uluslararası Taşımacılık kendine bu konuyu ilke edinmiş ve hassasiyetini en üst seviyeye çıkarmıştır..
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Hakkında
ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması), yanıcı ve tehlikeli maddeleri, düzenli ve güvenli bir şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan yönergedir. ADR taşımacılıkta yer alan gönderen, alıcı, dolduran, yükleyen, boşaltan, ambalajlayan ve/veya taşımacıların ve tehlikeli madde taşıyan her türlü aracın operatör ve sürücülerinin sorumluluk, yükümlülük ve çalışma koşullarını belirleyen yönergedir. Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu tarafından 1957´de imzalanmıştır.
ADN (Tehlikeli Malların Yurtiçi Su Yolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması), 2001´de yürürlüğe girmiştir.
IMDG (Tehlikeli Malların Deniz yolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması), Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından ilk olarak 1965 yılında yayınlanmıştır. Tehlikeli maddelerin taşımacılığının yanı sıra deniz kirliliğine engel olmak için gemi ile taşınan zararlı maddelerin taşınması ile ilgili şartlar da içermektedir.
ICAO (Tehlikeli Malların Hava yolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması), Endüstriyel standartları içerir.
RID (Tehlikeli Malların Demiryolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması); Convention Concerning International Carriage by Rail (COTIF) Ek1 kısmındaki regülasyonları içerir.
IATA (International Air Transport Association, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği), sadece havayolu şirketlerinin üye olabildiği, uluslararası bir ticaret kuruluşudur. IATA, emniyetli, güvenli ve ekonomik hava ulaşımını sağlayabilmek amacıyla havayolları arası bir kuruluş olarak 1945 yılında Havana, Küba´da kurulmuştur. ICAO tarafından zorunlu kılınan tüm hükümleri içerir.